Modalităţi de vânătoare

I. Vânătoare individuală

1. La dibuit:

Este una dintre cele mai frumoase modalităţi de vânătoare pentru răpunerea animalelor mari. Vânătorul, singur, sau însoţit de un coleg, respectiv de paznicul de vânătoare încearcă să se apropie, mergând pe jos, de vânat. În timpul dibuitului pot fi admirate numeroase alte specii. Vânătoarea la dibuit constă într-o serie de scurte opriri, adică vânătorul se află într-o stare permanentă de pregătire urmărind cu atenţie ascunzişul presupus al vânatului.

2. Pânda:

Poate fi loc de pândă înalt, construit de om, sau pândă naturală, spre exemplu un tufiş. Şi această modalitate este utilizată, în primul rând, pentru vânătoarea speciilor cu talie mare. Constă în aşteptarea vânatului în habitatul lui natural, în locurile prealabil observate. Pânda este una dintre cele mai confortabile modalităţi de vânătoare. Stând la pândă, nemişcat, vânatul poate fi mai uşor remarcat decât în timpul dibuitului.

II. Vânătoare în grup

În cazul speciilor mari de vânat se organizează vânătoare prin mânare, cu participarea a minim 6 persoane, sau goana, cu participarea a cel puţin 7 persoane.

1. Mânarea:

Vânătoarea are loc pe o suprafaţă limitată de teren şi este efectuată de un număr mic de persoane, fără utilizarea câinilor. Vânătorii însoţitori ajung în spatele vânatului şi se ocupă de mânarea acestuia pentru a putea fi doborât la ieşirea lor in faţa standurilor.

2. Goana:

Se desfăşoară pe o suprafaţă de teren mult mai mare şi cu participarea a mai multor vânători. Vânătorii se aşează pe locurile de tragere, gonacii, cu câinii lor, scotocesc pădurea, şi după alertarea lui, gonesc vânatul spre vânători.

Hotel Atrium

Hotel Atrium

Hotelul ATRIUM*** este un hotel nou, fiind o construcţie cu un design inedit, menit să adauge stil şi rafinament pe întreaga durată a şederii oaspeţilor noştri. Conceput cu un spaţiu deschis în interiorul său, hotelul ATRIUM reprezintă atât un loc ideal de recreere şi odihnă, cât şi un spaţiu liniştit pentru derularea unei întâlniri de ...Gyromania

Gyromania

Este un aparat modern de zbor, care pe lângă caracteristicile lui de utilizare diversificată, preţ de funcţionare scăzut, zbor special, astăzi este instrumentul de aviaţie cel mai sigur din lume! Gyro nu se vrea înlocuitor nici pentru avion şi nici pentru elicopter, şi totuşi îşi demonstrează “capacitatea” excepţională în mai multe domenii...Retro Steak House

Retro Steak House

Ceea ce face ca Retro Steak House din Odorhei să fie una dintre cele mai bune locuri pentru a savura un steak original și vinuri de calitate, este nu numai selecția de steak-uri gourmet, ci și restaurantul care oferă într-adevăr combinația a câteva calități esențiale.