Muflonul - (Ovis aries)

MuflonulNumărul muflonilor este mai mic decăt al căprioarelor, deşi specificităţile climatice şi condiţiile de teren sunt favorabile şi pentru această specie. Condiţiile deosebite pot fi observate şi pe exteriorul şi comportamentul acestui animal sălbatic. Lungimea corpului este de 120-135 cm, înălţimea la greabăn 70-88 cm, iar greutatea 25-40 kg.
Aerul carpatin şi condiţiile climatice corespund pe deplin acestei specii de ovină sălbatică. Culoarea de bază a muflonului este culoarea brună, cu nuanţe de la brun-ruginiu până la brun-închis si chiar negru. Partea ventrală a corpului, părţile interioare ale picioarelor, regiunea anală şi unele părţi ale feţei sunt de nuanţă albicioasă. Berbecii prezintă, în plus, două pete albe pe părţile laterale, ca o şa, şi o barbă prelungită pe gât, închisă la culoare. În general, berbecii sunt mai închişi la culoare decât femelele. Blana de iarna, la toate exemplarele, este, de asemenea, mai închis la culoare. Masculii se deosebesc evident de femele prin prezenţa coarnelor persistente. Valoarea lor cinegetică este dată de aceste coarne arcuite, care pot atinge chiar şi 1 m. În Ţinutul Secuiesc muflonul se găseşte doar în parcuri cinegetice, în libertate poate fi zărit pe Câmpia Română şi în Banat.

Sezonul de vânătoare: IX.15. - XII.15.

Hotel Atrium

Hotel Atrium

Hotelul ATRIUM*** este un hotel nou, fiind o construcţie cu un design inedit, menit să adauge stil şi rafinament pe întreaga durată a şederii oaspeţilor noştri. Conceput cu un spaţiu deschis în interiorul său, hotelul ATRIUM reprezintă atât un loc ideal de recreere şi odihnă, cât şi un spaţiu liniştit pentru derularea unei întâlniri de ...Gyromania

Gyromania

Este un aparat modern de zbor, care pe lângă caracteristicile lui de utilizare diversificată, preţ de funcţionare scăzut, zbor special, astăzi este instrumentul de aviaţie cel mai sigur din lume! Gyro nu se vrea înlocuitor nici pentru avion şi nici pentru elicopter, şi totuşi îşi demonstrează “capacitatea” excepţională în mai multe domenii...Retro Steak House

Retro Steak House

Ceea ce face ca Retro Steak House din Odorhei să fie una dintre cele mai bune locuri pentru a savura un steak original și vinuri de calitate, este nu numai selecția de steak-uri gourmet, ci și restaurantul care oferă într-adevăr combinația a câteva calități esențiale.