Vörös róka - (Vulpes vulpes)

Vörös rókaA legelterjedtebb szárazföldi ragadozó. Hossza eléri a másfél métert, ebből 50 cm a farok, magassága 38 cm. Súlya átlagosan 6-10 kg, bár ritka esetben akár 13 kg is lehet. Feje széles, homloka lapos, szemei ferdén nőnek, felálló füleinek a töve széles, felül kihegyesedik. Törzse karcsú, végtagjai rövidek és vékonyak. Sárgásvörös szőrméje sűrű és puha. Homlokán, vállain és háta végén a farok tövéig fehéren foltos, ajka, pofája és torka fehér. A végtagokon fehér sáv vonul lefelé, a fülek a mancsokhoz hasonlóan feketék. Kotoréknak nevezett lakóhelyét elővigyázatosan választja meg, borzok elhagyott kotorékaiban telepedik meg. Gyakran költözik barlangokba, de romokba, omladékokba, kőrakásba is, korhadt fák üregével, sűrű bozóttal vagy elhagyott homokbányák üregével is megelégszik.
Főleg éjjel, de csendes, elhagyatott helyeken nappal is vadászik. A róka a fiatal őztől a bogarakig minden állatra vadászik, de dögöt is fogyaszt. Fő táplálékai az egerek és pockok, de megfogja a nyulat és az őzgidát is. A földön fészkelő madarak tojásainak és fiókáinak fogyasztása mellett a repülni tudó madarakat is becserkészi. Február közepén párzik (koslat), ez idő alatt ibolyának nevezett mirigye nagyon erős szagot áraszt. Egy alom 3-12 kölyköt számlál. A kölykök összetapadt szemhéjjal, fejhez lapult füllel jönnek a világra, és nagyon lassan fejlődnek. Szemük legkorábban a 14. napon nyílik ki, szőrzetük szürke. Júliustól a kölykök az öreg vadászó rókát követik, majd egyedül is vadászni kezdenek. Késő ősszel válnak el anyjuktól.

Vadászati idény: egész évben

Hotel Atrium

Hotel Atrium

A kézdivásárhelyi Atrium szálloda ideális lehetőségeket biztosít a pihenésre, de ugyanakkor kitűnő választás egy nagyobb rendezvény – esküvő, konferencia, cégbuli, stb – megszervezésére is.A szálloda étterme román és nemzetközi fogásokat szolgál fel. A vendégek feltöltődhetnek az edzőteremben vagy lazíthatnak a szaunában és a pezsgőfürdőben.Gyromania

Gyromania

A gyrocopter napjaink egyik legelmésebb repülőeszközei közé tartozik. A repülőgép és a helikopter keresztezéséből született. Sok változatnál a kabin nyitott, ezért zavartalanul, több irányba lehet fotózni, videózni, vagy csak élvezni a panorámát és a repülést. Mindenképpen próbálja ki ezt a feledhetetlen élményt nyújtó repülési formát, vagy lepje meg családját, barátait, ismerőseit egy repülőuttal.Retro Steak House

Retro Steak House

Éttermünkben házias és különleges ételekből, széles italkínálatból választhat minden kedves vendégünk. Várjuk az igényes gasztronómia híveit, akik nyitottak az izgalmas ízek iránt. Széles kínálatukban számos reggeli fogás, húsételek, levesek és különleges desszertek találhatóak. Reggeliző vendégeinket egy-egy csésze zamatos kávéval, illetve igény szerint teával ajándékozzuk meg.