Vadmacska - (Felis silvestris)

VadmacskaRománia dombvidéki zónáiban fordul elő, fák gyökerei között, odvaiban, állatkotorékokban tanyázik. 50-100 cm hosszú, súlya 5-10 kg. Termetesebb a házimacskánál, farka dúsabb és vastagabb, csapott, fekete végű. Feje tetején 4 fekete sáv található, Teste színe szürke, sötét foltokkal tarkított, feje tetején fekete sávok találhatóak. Tél végén, február-márciusban párosodik (pacsmagol).

Az apró élőlényektől az őzgidáig minden állatfajt eszik. Vadhajtásokon kerül – általában váratlanul – puskavégre. Akárcsak a hiúz esetében, a vadmacskára sem szervezünk külön vadászatokat, mert elejtésükre csekély esély van, így más vadfajokkal kombináltan lehet vadászni.

Vadászati idény: Nem vadászható.

Hotel Atrium

Hotel Atrium

A kézdivásárhelyi Atrium szálloda ideális lehetőségeket biztosít a pihenésre, de ugyanakkor kitűnő választás egy nagyobb rendezvény – esküvő, konferencia, cégbuli, stb – megszervezésére is.A szálloda étterme román és nemzetközi fogásokat szolgál fel. A vendégek feltöltődhetnek az edzőteremben vagy lazíthatnak a szaunában és a pezsgőfürdőben.Gyromania

Gyromania

A gyrocopter napjaink egyik legelmésebb repülőeszközei közé tartozik. A repülőgép és a helikopter keresztezéséből született. Sok változatnál a kabin nyitott, ezért zavartalanul, több irányba lehet fotózni, videózni, vagy csak élvezni a panorámát és a repülést. Mindenképpen próbálja ki ezt a feledhetetlen élményt nyújtó repülési formát, vagy lepje meg családját, barátait, ismerőseit egy repülőuttal.Retro Steak House

Retro Steak House

Éttermünkben házias és különleges ételekből, széles italkínálatból választhat minden kedves vendégünk. Várjuk az igényes gasztronómia híveit, akik nyitottak az izgalmas ízek iránt. Széles kínálatukban számos reggeli fogás, húsételek, levesek és különleges desszertek találhatóak. Reggeliző vendégeinket egy-egy csésze zamatos kávéval, illetve igény szerint teával ajándékozzuk meg.