Vaddisznó - (Sus scrofa)

VaddisznóA vaddisznó sok vadásznak a kedvenc vadfaja, vadászberkekben szívósságáról és alkalmazkodóképességéről híres. A veszélyesnek tartott vad teste robusztus felépítésű, testhossza 100-160 cm, kifejlett példányai elérhetik a 250-300 kilogrammot is. Színe általában sötét tónusú, vörösesbarna-fekete árnyalatú. A malacok barna, hosszanti csíkokkal tarkítottak. Az erdő-mező táplálékaiból szinte mindent megeszik: makkot, mogyorót, vadgyümölcsöt, de olyan állatokat is, mint a madarak, pockok, egerek, giliszták. Rendszeres kártevője a mezőgazdasági területeknek és terményeknek. A hímet kannak, nőstényét kocának, kicsinyeit malacoknak nevezzük.
Vadászata:
A vaddisznó augusztus 1-e és február 15-e között vadászható, kivéve a jelentős mezőgazdasági károkat okozó példányokat, amelyek nyár elején kilőhetőek. A kocákat bármilyen típusú vadászat esetén kímélni kell.

Vadászati idény: VIII.01. – II.15

Hotel Atrium

Hotel Atrium

A kézdivásárhelyi Atrium szálloda ideális lehetőségeket biztosít a pihenésre, de ugyanakkor kitűnő választás egy nagyobb rendezvény – esküvő, konferencia, cégbuli, stb – megszervezésére is.A szálloda étterme román és nemzetközi fogásokat szolgál fel. A vendégek feltöltődhetnek az edzőteremben vagy lazíthatnak a szaunában és a pezsgőfürdőben.Gyromania

Gyromania

A gyrocopter napjaink egyik legelmésebb repülőeszközei közé tartozik. A repülőgép és a helikopter keresztezéséből született. Sok változatnál a kabin nyitott, ezért zavartalanul, több irányba lehet fotózni, videózni, vagy csak élvezni a panorámát és a repülést. Mindenképpen próbálja ki ezt a feledhetetlen élményt nyújtó repülési formát, vagy lepje meg családját, barátait, ismerőseit egy repülőuttal.Retro Steak House

Retro Steak House

Éttermünkben házias és különleges ételekből, széles italkínálatból választhat minden kedves vendégünk. Várjuk az igényes gasztronómia híveit, akik nyitottak az izgalmas ízek iránt. Széles kínálatukban számos reggeli fogás, húsételek, levesek és különleges desszertek találhatóak. Reggeliző vendégeinket egy-egy csésze zamatos kávéval, illetve igény szerint teával ajándékozzuk meg.