Vadászati módok

I. Egyéni vadászat

1. Cserkelés:

A nagyvadak elejtésére szolgáló egyik legszebb vadászati mód. A vadász egyedül vagy társával, valamint egy kísérővadásszal gyalogosan próbál az elejteni kívánt vad közelébe jutni. Cserkelés közben számos egyéb vad is megcsodálható. A cserkelés apró megállások sorozata, vagyis a vadász állandó készenlétben figyeli a vad vélt helyét.

2. Les:

Lehet magasles, vagy természetes leshely, például bokor. Ez az eljárás is elsősorban nagyvadak vadászati módja. Lényege, hogy az előre megfigyelt, rendszeres előfordulási helyén várjuk a vadat. Ez az egyik legkényelmesebb vadászati mód. A lesen mozdulatlanul ülve könnyebben észlelhető a mozgó vad, mint cserkelés közben.

II. Társas vadászat

Nagyvad esetében terelő-, ill. hajtóvadászatot szerveznek, a terelővadászat 6, a hajtóvadászat legkevesebb 7 fő részvételével zajlik.

1. Terelés:

A vadászat kis területen, kis létszámú résztvevővel történik, kutyát nem használnak. A kísérővadászok a vad mögé kerülve terelik ki a vadat, amelyet a váltón kitörve lehet elejteni.

2. Hajtás:

Sokkal nagyobb területen, sok vadásszal történik. A vadászokat a lőállásokra állítják, a hajtók kutyáikkal átfésülik az erdőt, és miután megmozgatják, a vadászok felé hajtják a vadat.

Hotel Atrium

Hotel Atrium

A kézdivásárhelyi Atrium szálloda ideális lehetőségeket biztosít a pihenésre, de ugyanakkor kitűnő választás egy nagyobb rendezvény – esküvő, konferencia, cégbuli, stb – megszervezésére is.A szálloda étterme román és nemzetközi fogásokat szolgál fel. A vendégek feltöltődhetnek az edzőteremben vagy lazíthatnak a szaunában és a pezsgőfürdőben.Gyromania

Gyromania

A gyrocopter napjaink egyik legelmésebb repülőeszközei közé tartozik. A repülőgép és a helikopter keresztezéséből született. Sok változatnál a kabin nyitott, ezért zavartalanul, több irányba lehet fotózni, videózni, vagy csak élvezni a panorámát és a repülést. Mindenképpen próbálja ki ezt a feledhetetlen élményt nyújtó repülési formát, vagy lepje meg családját, barátait, ismerőseit egy repülőuttal.Retro Steak House

Retro Steak House

Éttermünkben házias és különleges ételekből, széles italkínálatból választhat minden kedves vendégünk. Várjuk az igényes gasztronómia híveit, akik nyitottak az izgalmas ízek iránt. Széles kínálatukban számos reggeli fogás, húsételek, levesek és különleges desszertek találhatóak. Reggeliző vendégeinket egy-egy csésze zamatos kávéval, illetve igény szerint teával ajándékozzuk meg.