Vadásszon Székelyföldön

Vadászat székelyföldön„A vadászat: vadűzés és erdőzúgás, de több erdőzúgás.”
(Gróf Széchenyi Zsigmond)
 

Székelyföld Erdély keleti részén elhelyezkedő, zömében magyar anyanyelvűek (székelyek) által lakott régió, a Keleti-Kárpátok középső és délkeleti vonulatait, valamint a Mezőség peremterületeit foglalja magába. Ide tartozik Hargita és Kovászna megye, Maros megye egy része, Fehér és Kolozs megye kisebb részei, valamint több Neamț és Bákó megyei (Moldva) település. Székelyföld növényföldrajzi szempontból a Carpaticum flóratartományba tartozik, nagyon változatos növényvilága. A régió egyik legféltettebb kincse az erdő, amely hatalmas területeket beborít, ennek köszönhető rendkívül gazdag – Európa legnagyobb vadállománya található itt – vadvilága.

A változatos (gyertyános-tölgyes, bükk, tűlevelű, valamint alpesi) növényzeti öveknek köszönhetően Székelyföld vadvilága is változatos, a hegyvidékre jellemző barnamedve-populáció mellett ideális élettere van itt a vaddisznónak, szarvasnak, őznek, rókának, fajdkakasnak és hiúznak. A térséggel szomszédos Fogarasi-havasokban olyan – sziklás hegyekre jellemző – állatfaj is honos, mint a kárpáti zerge. Vadászati rekordok rendszeresen születnek a térségben, 2011-ben a háromszéki Rancz Sándor Kézdialmás közelében 262,53 pontos, aranyérmes bikát lőtt, amely trófeájának súlya 15 kg. A vadászterületeket a vad szépség és a természet érintetlensége jellemzi. A festői környezet és a természet kellemes kikapcsolódást, izgalmas és gyönyörű élményeket nyújtanak. Szálláshelyeink változatosak, minden típusú igényt kielégítenek a rusztikus erdei menedék- és vadászházaktól a panzión át a modern, többcsillagos kényelmet nyújtó szállodáig. Székelyföld konyhája és ételei is rendkívül változatosak, több nép gasztronómiájának ötvöződése nyomán specifikus étkek sora várja az idelátogatókat. Vadhús-elkészítési módozataink, receptjeink és vadétkeink is nagyon különlegesek.

A természetjárás és vadászat mellett gazdag kulturális programot ajánlunk, akár alternatív programként is, hozzátartozók és családtagok számára, a térségben a magyar, székely hagyományok és kultúra mellett egyaránt megtalálhatóak a csángó, szász, örmény és román kultúra jegyei és jellegzetességei.

Szeretettel várjuk!

Üdvösség a vadásznak!

Hotel Atrium

Hotel Atrium

A kézdivásárhelyi Atrium szálloda ideális lehetőségeket biztosít a pihenésre, de ugyanakkor kitűnő választás egy nagyobb rendezvény – esküvő, konferencia, cégbuli, stb – megszervezésére is.A szálloda étterme román és nemzetközi fogásokat szolgál fel. A vendégek feltöltődhetnek az edzőteremben vagy lazíthatnak a szaunában és a pezsgőfürdőben.Gyromania

Gyromania

A gyrocopter napjaink egyik legelmésebb repülőeszközei közé tartozik. A repülőgép és a helikopter keresztezéséből született. Sok változatnál a kabin nyitott, ezért zavartalanul, több irányba lehet fotózni, videózni, vagy csak élvezni a panorámát és a repülést. Mindenképpen próbálja ki ezt a feledhetetlen élményt nyújtó repülési formát, vagy lepje meg családját, barátait, ismerőseit egy repülőuttal.Retro Steak House

Retro Steak House

Éttermünkben házias és különleges ételekből, széles italkínálatból választhat minden kedves vendégünk. Várjuk az igényes gasztronómia híveit, akik nyitottak az izgalmas ízek iránt. Széles kínálatukban számos reggeli fogás, húsételek, levesek és különleges desszertek találhatóak. Reggeliző vendégeinket egy-egy csésze zamatos kávéval, illetve igény szerint teával ajándékozzuk meg.