Siketfajd - (Tetrao urogallus)

SiketfajdOtthonos az egész Kárpátok területén, Székelyföldön vadpáva a neve. Nagytestű madár, a pulykára emlékeztet az alkata. A kakas jóval testesebb, erőteljesebb (4-6 kg), mint a tyúk (3-4 kg). A kakas tollazata a dürgési (násztánc és ének) időszakban gyönyörű, égő-vörös szemöldök és szakáll is társul a fémes csillogású melltollakhoz. Hallása és látása kitűnő, így csak nagyon óvatosan lehet megközelíteni. Tűlevelekkel, rügyekkel, magokkal, erdei gyümölcsökkel, hangyatojásokkal és rovarfélékkel táplálkozik.

Párzási időszaka április közepétől május közepéig tart. Ilyenkor a kakas énekében két hangot különítünk el, ezek a folyamatos strófákban hallatott klöp-klöp-ök, majd jön a kaszafenésszerű köszörülés. Vadászata során ezt a néhány másodpercet lehet kihasználva közelébe jutni, azonban vigyázni kell, mert a tyúkok éberen figyelnek.

A hajnali cserkelésekre időben rá kell készülni, mert a vadászat során, nehéz terepen történő, néhány órás menetelések is előfordulnak. Ajánlott a réteges öltözet, mert mínusz fokok jellemzőek ebben az időszakban vidékünkre.

Vadászati idény: Nem vadászható

Hotel Atrium

Hotel Atrium

A kézdivásárhelyi Atrium szálloda ideális lehetőségeket biztosít a pihenésre, de ugyanakkor kitűnő választás egy nagyobb rendezvény – esküvő, konferencia, cégbuli, stb – megszervezésére is.A szálloda étterme román és nemzetközi fogásokat szolgál fel. A vendégek feltöltődhetnek az edzőteremben vagy lazíthatnak a szaunában és a pezsgőfürdőben.



Gyromania

Gyromania

A gyrocopter napjaink egyik legelmésebb repülőeszközei közé tartozik. A repülőgép és a helikopter keresztezéséből született. Sok változatnál a kabin nyitott, ezért zavartalanul, több irányba lehet fotózni, videózni, vagy csak élvezni a panorámát és a repülést. Mindenképpen próbálja ki ezt a feledhetetlen élményt nyújtó repülési formát, vagy lepje meg családját, barátait, ismerőseit egy repülőuttal.



Retro Steak House

Retro Steak House

Éttermünkben házias és különleges ételekből, széles italkínálatból választhat minden kedves vendégünk. Várjuk az igényes gasztronómia híveit, akik nyitottak az izgalmas ízek iránt. Széles kínálatukban számos reggeli fogás, húsételek, levesek és különleges desszertek találhatóak. Reggeliző vendégeinket egy-egy csésze zamatos kávéval, illetve igény szerint teával ajándékozzuk meg.