Őz - (Capreolus capreolus)

ŐzbakSzarvasféle vad, kecses, finom a testalkata, 15-40 kg. Agancsa alapján a bak a sutától könnyen megkülönböztethető. Évente leveti és újat fejleszt következő évre. Az átlag trófeasúly nálunk 300- 400g. Szőrzete nyáron vörösesbarna (tükre sárgás-fehér), melyet szürkésbarnára cserél télire (tükre fehér színű). Az őzgidák oldala fehér és fekete foltokkal mintázott. Területeinken nagy populációkban sok helyen megtalálhatóak, a kaszálókkal és szántóföldekkel határos bokros területek az élőhelyeik.
Július közepén kezdődik és augusztus közepéig tart az őz üzekedési ideje, novemberben van az álüzekedés ideje. A bak az üzekedési idő legelején felkeresi és kergeti a sutát. Az ilyenkor letaposott növényzet kör alakú és ezt nevezi a szaknyelv Ördög- vagy boszorkánygyűrűknek nevezi a szaknyelv az ilyenkor letaposott kör alakú füvet. A bak nem tűri meg a riválist ilyenkor a környezetében, a betolakodókat agresszíven kergeti el. Vemhességi ideje kb. 11 hónap, egy-két, vagy akár három újszülött gidára lehet számítani. Az őzsuta gidáját nem hagyja magára, esetleg addig, amíg a szoptatáshoz elegendő táplálékhoz jut. Az őz szokásait nem ismerő emberek, ha ilyenkor magukhoz veszik a gidát, éhhalálra ítélik, mivel az idegenszag miatt a suta nem szoptatja tovább.

Az őz vadászati módjai a cserkelés, a les és a hívás, vadászata kombinálható más vadfajokéval is.

Vadászati idény: V.15. - X.15.

Hotel Atrium

Hotel Atrium

A kézdivásárhelyi Atrium szálloda ideális lehetőségeket biztosít a pihenésre, de ugyanakkor kitűnő választás egy nagyobb rendezvény – esküvő, konferencia, cégbuli, stb – megszervezésére is.A szálloda étterme román és nemzetközi fogásokat szolgál fel. A vendégek feltöltődhetnek az edzőteremben vagy lazíthatnak a szaunában és a pezsgőfürdőben.Gyromania

Gyromania

A gyrocopter napjaink egyik legelmésebb repülőeszközei közé tartozik. A repülőgép és a helikopter keresztezéséből született. Sok változatnál a kabin nyitott, ezért zavartalanul, több irányba lehet fotózni, videózni, vagy csak élvezni a panorámát és a repülést. Mindenképpen próbálja ki ezt a feledhetetlen élményt nyújtó repülési formát, vagy lepje meg családját, barátait, ismerőseit egy repülőuttal.Retro Steak House

Retro Steak House

Éttermünkben házias és különleges ételekből, széles italkínálatból választhat minden kedves vendégünk. Várjuk az igényes gasztronómia híveit, akik nyitottak az izgalmas ízek iránt. Széles kínálatukban számos reggeli fogás, húsételek, levesek és különleges desszertek találhatóak. Reggeliző vendégeinket egy-egy csésze zamatos kávéval, illetve igény szerint teával ajándékozzuk meg.