Nyest - (Martes foina)

NyestA sziklás, nem zárt területeket kedveli, nyári hónapokban akár 4000 méter magasságig is felhúzódik. Gyakran megjelenik a településeken, megtelepedhet az épületekben is. Ügyesen mászik, szürkületkor és éjszaka mozog.
Nagyon jó vadász, tápláléka gerinctelenekből, rágcsálókból, madarakból és tojásokból áll, a gyümölcsöt is szereti. Esetenként háziállatokat is megtámad. Testhossza 40-55 cm, súlya 1-2,5 kg. Karcsú a teste, rövidek a lábai. Szőrzete barnás színű, mellén nagy fehér folt van. Magányosan él, csak nyár közepén, az esedékes párzási időszakban jár párban. A hímek területe 12-211 hektár méretű, nyáron a legnagyobb és több nőstényével is átfedő. Bár éjszakai állat, a párzási időszakban nappal is látható. A nőstény vemhesség ideje 230-275 nap, míg a terhesség egy hónap. Az ellés tavasszal következik be. Az alom 3-4 vak, szőrtelen kölyökből áll, a kölykök két hónapos korukban már elkezdenek vadászni tanulni, majd 15-27 hónapos korukban válnak ivaréretté.

Vadászati idény: IX.15. - III.31.

Hotel Atrium

Hotel Atrium

A kézdivásárhelyi Atrium szálloda ideális lehetőségeket biztosít a pihenésre, de ugyanakkor kitűnő választás egy nagyobb rendezvény – esküvő, konferencia, cégbuli, stb – megszervezésére is.A szálloda étterme román és nemzetközi fogásokat szolgál fel. A vendégek feltöltődhetnek az edzőteremben vagy lazíthatnak a szaunában és a pezsgőfürdőben.Gyromania

Gyromania

A gyrocopter napjaink egyik legelmésebb repülőeszközei közé tartozik. A repülőgép és a helikopter keresztezéséből született. Sok változatnál a kabin nyitott, ezért zavartalanul, több irányba lehet fotózni, videózni, vagy csak élvezni a panorámát és a repülést. Mindenképpen próbálja ki ezt a feledhetetlen élményt nyújtó repülési formát, vagy lepje meg családját, barátait, ismerőseit egy repülőuttal.Retro Steak House

Retro Steak House

Éttermünkben házias és különleges ételekből, széles italkínálatból választhat minden kedves vendégünk. Várjuk az igényes gasztronómia híveit, akik nyitottak az izgalmas ízek iránt. Széles kínálatukban számos reggeli fogás, húsételek, levesek és különleges desszertek találhatóak. Reggeliző vendégeinket egy-egy csésze zamatos kávéval, illetve igény szerint teával ajándékozzuk meg.