Gímszarvas - (Cervus elaphus)

GímszarvasÉlőhelye az erdős területek, kedveli a tisztásokat, ahol magas rosttartalmú tápanyagokat, rügyeket, friss hajtásokat eszik. Testhossza 165-250 cm, súlya 100-350 kg. A szarvastehén 25-30%-kal könnyebb, mint a bika. A gímszarvas szőre télen szürkésbarna, nyáron vörhenyesbarna, a bikák nyakán a bőgés idejétől kezdve egész télen jól látható sörény van. A borjak pettyezettek. A bikák agancsot (csontképződmény) viselnek, melyet kb. 120 nap alatt fejlesztenek ki. A gímszarvasok nyugodt, nyári élete ősszel a bőgési időszak beköszöntével megváltozik. (szeptember-október eleje). Ekkor a bikák kialakítják saját csoportosulásukat, háremüket, mely több tehénből és azok borjaiból áll. A bikák elszántan védik háremüket a riválisoktól és visszaterelgetik az eltávolodott teheneket.
A szarvastehén május-júniusban ellik (1-2 utód), a borjú a legközelebbi ellésig anyjával marad. A fiatal bikák bikacsoportokat hoznak létre.
A nálunk használatos szarvas-vadászati módszerek a les és a cserkelés. Leginkább szarvasbőgés idején vadászunk szarvasbikára, de a selejtezés eltart december hónap közepéig is. A szarvasbika vadászata más vadfajok vadászatával is kombinálható.

Vadászati idény: IX.01. - XI.15.

Hotel Atrium

Hotel Atrium

A kézdivásárhelyi Atrium szálloda ideális lehetőségeket biztosít a pihenésre, de ugyanakkor kitűnő választás egy nagyobb rendezvény – esküvő, konferencia, cégbuli, stb – megszervezésére is.A szálloda étterme román és nemzetközi fogásokat szolgál fel. A vendégek feltöltődhetnek az edzőteremben vagy lazíthatnak a szaunában és a pezsgőfürdőben.Gyromania

Gyromania

A gyrocopter napjaink egyik legelmésebb repülőeszközei közé tartozik. A repülőgép és a helikopter keresztezéséből született. Sok változatnál a kabin nyitott, ezért zavartalanul, több irányba lehet fotózni, videózni, vagy csak élvezni a panorámát és a repülést. Mindenképpen próbálja ki ezt a feledhetetlen élményt nyújtó repülési formát, vagy lepje meg családját, barátait, ismerőseit egy repülőuttal.Retro Steak House

Retro Steak House

Éttermünkben házias és különleges ételekből, széles italkínálatból választhat minden kedves vendégünk. Várjuk az igényes gasztronómia híveit, akik nyitottak az izgalmas ízek iránt. Széles kínálatukban számos reggeli fogás, húsételek, levesek és különleges desszertek találhatóak. Reggeliző vendégeinket egy-egy csésze zamatos kávéval, illetve igény szerint teával ajándékozzuk meg.