Fürj - (Cotumix cotumix)

FürjA telet Dél-Európában, illetve Észak-Afrikában tölt, ahonnan Április végén, május elején érkezik haza. Őszi vonulása augusztus-szeptemberben kezdődik, október elején fejeződik be. A fürj testhossza 16-18 cm, szárnyának fesztávolsága 32-35 cm, testének tömege 75-135 gr. A hím kisebb, mint a tojó. Nyaka és begye rozsdabarna-, fehér foltokkal, fekete pettyekkel, alsó teste fehéres-sárga, csőre szürke, lába rózsaszín. Nyáron, kora hajnalban hallatja pity-palaty hangját, erről kapta népies pitypalaty-madár nevét.
Kisebb csapatokban a földön futva és rövid távolságra repülve vonul. Ilyenkor a szeles idő sokat elpusztít közülük. Rovarokat, magvakat, bogyókat és zsenge hajtásokat eszik. Aratáskor a kipergett gabonamagvakat is összeszedi, és a rovarirtással nagy hasznot hajt.
Talajba kapart mélyedésbe alakítja ki fészkét, melyet jól elrejt a növényzet közé. Fészekalja 9-13 tojásból áll, melyen 16-17 napig kotol. A hím a fészek közelében őrködik. A fiókák kikelésük után azonnal elhagyják a fészket. A fiatal fürjek 11 naposan már rövideket repülnek, 20 napos korukra teljesen röpképesek és 3-4 hónapos korukban már ivarérettek. A fürj évente kétszer-háromszor költ.

Vadászati idény: VIII.15. - XII.31.

Hotel Atrium

Hotel Atrium

A kézdivásárhelyi Atrium szálloda ideális lehetőségeket biztosít a pihenésre, de ugyanakkor kitűnő választás egy nagyobb rendezvény – esküvő, konferencia, cégbuli, stb – megszervezésére is.A szálloda étterme román és nemzetközi fogásokat szolgál fel. A vendégek feltöltődhetnek az edzőteremben vagy lazíthatnak a szaunában és a pezsgőfürdőben.Gyromania

Gyromania

A gyrocopter napjaink egyik legelmésebb repülőeszközei közé tartozik. A repülőgép és a helikopter keresztezéséből született. Sok változatnál a kabin nyitott, ezért zavartalanul, több irányba lehet fotózni, videózni, vagy csak élvezni a panorámát és a repülést. Mindenképpen próbálja ki ezt a feledhetetlen élményt nyújtó repülési formát, vagy lepje meg családját, barátait, ismerőseit egy repülőuttal.Retro Steak House

Retro Steak House

Éttermünkben házias és különleges ételekből, széles italkínálatból választhat minden kedves vendégünk. Várjuk az igényes gasztronómia híveit, akik nyitottak az izgalmas ízek iránt. Széles kínálatukban számos reggeli fogás, húsételek, levesek és különleges desszertek találhatóak. Reggeliző vendégeinket egy-egy csésze zamatos kávéval, illetve igény szerint teával ajándékozzuk meg.