Fogoly - (Perdix perdix)

FogolyA fogoly feje és teste kerekded, nyaka rövid, farktollai rövidek és vörösek. Testének hossza 29-31 cm, szárnyának fesztávolsága 45-48 cm, súlya 0,35-0,45 kg. Csőrét viaszhártya borítja, orrgödrei csupaszok, teste zömök. Tollazata nagyobbrészt szürkésbarna, a pofa és torok narancssárga, a nyak szürke, a testoldal gesztenyebarnán csíkozott, a hason sötétbarna színű folt látható. A megművelt, de változatos vidékeken érzi jól magát, olyan mezőket keres, ahol a sűrű bokrosokban, gazos bozótokban búvóhelyet találhat. A szálerdőket kerüli.
Tápláléka magvakból, rovarokból áll. Különösen a fiatal egyedek fogyasztanak sok rovart, mert fontos fehérjeforrás számukra. Monogám madár, egy életre választ párt. Talajmélyedésbe kapart, fűvel bélelt fészkét többnyire árokszéleken, erdős, bokros réteken készíti. Április végén, május elején kezdi a fogolytojó (vagy tyúk) a tojásokat rakni. A fészekalj általában 8-10 tojásból áll, de nem ritka az ennél nagyobb fészekalj sem. A tojásokon 24-25 napig csak a tojó kotlik, a kakas a közelben őrködik. A csibék a kikelés után szinte azonnal elhagyják a fészket. A szülőkkel tavaszig egy csapatot alkotnak, akkor egy idegen csapatból választanak párt maguknak.

Vadászati idény: X.15. - XII.31.

Hotel Atrium

Hotel Atrium

A kézdivásárhelyi Atrium szálloda ideális lehetőségeket biztosít a pihenésre, de ugyanakkor kitűnő választás egy nagyobb rendezvény – esküvő, konferencia, cégbuli, stb – megszervezésére is.A szálloda étterme román és nemzetközi fogásokat szolgál fel. A vendégek feltöltődhetnek az edzőteremben vagy lazíthatnak a szaunában és a pezsgőfürdőben.Gyromania

Gyromania

A gyrocopter napjaink egyik legelmésebb repülőeszközei közé tartozik. A repülőgép és a helikopter keresztezéséből született. Sok változatnál a kabin nyitott, ezért zavartalanul, több irányba lehet fotózni, videózni, vagy csak élvezni a panorámát és a repülést. Mindenképpen próbálja ki ezt a feledhetetlen élményt nyújtó repülési formát, vagy lepje meg családját, barátait, ismerőseit egy repülőuttal.Retro Steak House

Retro Steak House

Éttermünkben házias és különleges ételekből, széles italkínálatból választhat minden kedves vendégünk. Várjuk az igényes gasztronómia híveit, akik nyitottak az izgalmas ízek iránt. Széles kínálatukban számos reggeli fogás, húsételek, levesek és különleges desszertek találhatóak. Reggeliző vendégeinket egy-egy csésze zamatos kávéval, illetve igény szerint teával ajándékozzuk meg.