Farkas - (Canis lupus)

FarkasRomániában a középhegysége erdőségeiben fordul elő leggyakrabban. Télen a lakott területek környékén is előfordul. Egy nap alatt akár 50 km-t is bejár élelmet keresve. Színe szürkésbarna, nyáron világosabb, télen tompán szürkés. Fülei aprók és hegyesek, szemei távol állóak, nyaka izmos. Testsúlya 40-55 kg, de egyes esetekben elérheti a 80 kg-t is. Érzékszervei kiválóak, igazi ragadozó, bármilyen, testsúlyban hozzá közelálló állatot képes elkapni, a nagytestű állatokra falkában vadászik. Zsákmányához visszatér, megeszi a dögöt.

A farkasok télen, január-februárban koslatnak (párosodnak). Kölykezés előtt az anyafarkas csendes, szélvédett helyet keres, ahol felnevelheti 5-8 kölykét.
Súlyos, jelentős károkat okoz, mint a háziállat-, mint a vadállományokban, bár utóbbi esetben inkább selejtező szerepet tölt be.
Trófeája a koponya és a bőr, előbbit kifehérítik, míg a bőrt kikészítik, mindkettőt külön pontozzák. Kanfarkasnál még trófea a pénisz-csont. Az Erdélyben elejtett farkasok trófeái európai és világviszonylatban is az élvonalban szerepelnek. A legnagyobb, itt elejtett farkas koponyája a világranglista 5. helyén található, a világrekord farkasbőr is Romániából származik (2006), 186,17 pontot kapott. A világ első 10 legjobb farkasbőre közül 5 szintén idevaló. Lesből és hajtásból is vadászunk rá.

Vadászati idény: Nem vadászható.

Hotel Atrium

Hotel Atrium

A kézdivásárhelyi Atrium szálloda ideális lehetőségeket biztosít a pihenésre, de ugyanakkor kitűnő választás egy nagyobb rendezvény – esküvő, konferencia, cégbuli, stb – megszervezésére is.A szálloda étterme román és nemzetközi fogásokat szolgál fel. A vendégek feltöltődhetnek az edzőteremben vagy lazíthatnak a szaunában és a pezsgőfürdőben.Gyromania

Gyromania

A gyrocopter napjaink egyik legelmésebb repülőeszközei közé tartozik. A repülőgép és a helikopter keresztezéséből született. Sok változatnál a kabin nyitott, ezért zavartalanul, több irányba lehet fotózni, videózni, vagy csak élvezni a panorámát és a repülést. Mindenképpen próbálja ki ezt a feledhetetlen élményt nyújtó repülési formát, vagy lepje meg családját, barátait, ismerőseit egy repülőuttal.Retro Steak House

Retro Steak House

Éttermünkben házias és különleges ételekből, széles italkínálatból választhat minden kedves vendégünk. Várjuk az igényes gasztronómia híveit, akik nyitottak az izgalmas ízek iránt. Széles kínálatukban számos reggeli fogás, húsételek, levesek és különleges desszertek találhatóak. Reggeliző vendégeinket egy-egy csésze zamatos kávéval, illetve igény szerint teával ajándékozzuk meg.