Erdei szalonka - (Scolopax rusticola)

Erdei szalonkaHazánkban rendszeres fészkelő, márciustól októberig tartózkodó, majd délre vonuló lilealakúak  rendjébe, ezen belül a szalonkafélék családjába tartozó madárfaj. Átlagos testhossza 30-35 centiméter, testtömege 130-420 gramm. Sűrű és nedves aljnövényzetű erdők lakója.

Az erdei szalonka párosodási szertartása a dürrögés. Fészekalj 4 tojásból áll, melyen a tojó 22-24 napig kotlik. A kikelt fiókák szinte azonnal elhagyják a fészket és a sűrű növényzet közé bújnak.

Vadászati idény: IX.01. - II.28.

Hotel Atrium

Hotel Atrium

A kézdivásárhelyi Atrium szálloda ideális lehetőségeket biztosít a pihenésre, de ugyanakkor kitűnő választás egy nagyobb rendezvény – esküvő, konferencia, cégbuli, stb – megszervezésére is.A szálloda étterme román és nemzetközi fogásokat szolgál fel. A vendégek feltöltődhetnek az edzőteremben vagy lazíthatnak a szaunában és a pezsgőfürdőben.Gyromania

Gyromania

A gyrocopter napjaink egyik legelmésebb repülőeszközei közé tartozik. A repülőgép és a helikopter keresztezéséből született. Sok változatnál a kabin nyitott, ezért zavartalanul, több irányba lehet fotózni, videózni, vagy csak élvezni a panorámát és a repülést. Mindenképpen próbálja ki ezt a feledhetetlen élményt nyújtó repülési formát, vagy lepje meg családját, barátait, ismerőseit egy repülőuttal.Retro Steak House

Retro Steak House

Éttermünkben házias és különleges ételekből, széles italkínálatból választhat minden kedves vendégünk. Várjuk az igényes gasztronómia híveit, akik nyitottak az izgalmas ízek iránt. Széles kínálatukban számos reggeli fogás, húsételek, levesek és különleges desszertek találhatóak. Reggeliző vendégeinket egy-egy csésze zamatos kávéval, illetve igény szerint teával ajándékozzuk meg.