Császármadár - (Bonasa bonasia)

CsászármadárMás néven mogyoró-tyúk, császárfajd. Fenyvesekben, erdőkben él, bogyótermő cserjékben gazdag területeken. Feje búbján a tollak hosszúak, az alsó farkfedők a fark közepén kissé túlterjednek. Farka világos hamuszürke, feketén erezett, tollai hegyén széles fekete folt, mely keskenyebb fehér szegésben végződik.
Testének hossza 35-39 cm, szárnyának fesztávolsága 48-60 cm, súlya 300-500 gr. A kakas nyaka fekete-, fehér szegéllyel. A tojó nyaka fehér, szélein sötét mintázattal. Nedvdús bogyókkal és más erdei gyümölcsökkel, rügyekkel, friss levelekkel és néha rovarokkal táplálkozik. Párosodása március második felére esik. Fészkét a földre, fák tövébe készíti. A fészekalj általában 8-10 tojásból áll, melyen 21-23 napig kotol. A kikelt fiókák 30-40 napos korukban kirepülnek.

Vadászati idény: IX.15. - XII.15.

Hotel Atrium

Hotel Atrium

A kézdivásárhelyi Atrium szálloda ideális lehetőségeket biztosít a pihenésre, de ugyanakkor kitűnő választás egy nagyobb rendezvény – esküvő, konferencia, cégbuli, stb – megszervezésére is.A szálloda étterme román és nemzetközi fogásokat szolgál fel. A vendégek feltöltődhetnek az edzőteremben vagy lazíthatnak a szaunában és a pezsgőfürdőben.Gyromania

Gyromania

A gyrocopter napjaink egyik legelmésebb repülőeszközei közé tartozik. A repülőgép és a helikopter keresztezéséből született. Sok változatnál a kabin nyitott, ezért zavartalanul, több irányba lehet fotózni, videózni, vagy csak élvezni a panorámát és a repülést. Mindenképpen próbálja ki ezt a feledhetetlen élményt nyújtó repülési formát, vagy lepje meg családját, barátait, ismerőseit egy repülőuttal.Retro Steak House

Retro Steak House

Éttermünkben házias és különleges ételekből, széles italkínálatból választhat minden kedves vendégünk. Várjuk az igényes gasztronómia híveit, akik nyitottak az izgalmas ízek iránt. Széles kínálatukban számos reggeli fogás, húsételek, levesek és különleges desszertek találhatóak. Reggeliző vendégeinket egy-egy csésze zamatos kávéval, illetve igény szerint teával ajándékozzuk meg.