Borz - (Meles meles)

BorzA borz körülbelül 90 cm hosszú (ebből 15 cm a farok hossza) és 15-20 kg-os állat. A hím a nősténynél valamivel nagyobb. Hasa fekete, háta ezüstszürke. Pofája fehér, az orrától a szemén át a füléig húzódó fekete sávval. Az erdős területeket kedveli. Mindenevő, gerincteleneket, kisebb gerinces állatokat, magokat, erdei gyümölcsöket, gyökereket és gombát eszik. Híresen torkos állat. Kiterjedt, sokszor több tízáras közös üregrendszerben él egy-egy, legfeljebb 12 egyedből álló klán. Az üreg alvókamrái a bejáratoktól több méterre, a föld alatt 2-3 méterre találhatóak. Téltől késő nyárig párzanak, a párzás után 11-12 hónappal 2-6 kölyköt ellenek. A kis borzokat őszig nevelik, melyek ivaréretté 1 éves korukra válnak. A borzok legtöbb 16 évig élnek.
Éjszakai életmódja miatt a borz elejtése gyakorlott vadászt igényel, azonban segítség lehet, hogy viszonylag kicsi a mozgásterülete. Trófeás vadnak számít, a koponyáját bírálják, melyet a kikészítést követően zöld posztóval alászegett bőrre helyeznek, továbbá a péniszcsont és a szemfog is a trófeához tartozik.

Vadászati idény: VIII. 01. - III. 15.

Hotel Atrium

Hotel Atrium

A kézdivásárhelyi Atrium szálloda ideális lehetőségeket biztosít a pihenésre, de ugyanakkor kitűnő választás egy nagyobb rendezvény – esküvő, konferencia, cégbuli, stb – megszervezésére is.A szálloda étterme román és nemzetközi fogásokat szolgál fel. A vendégek feltöltődhetnek az edzőteremben vagy lazíthatnak a szaunában és a pezsgőfürdőben.Gyromania

Gyromania

A gyrocopter napjaink egyik legelmésebb repülőeszközei közé tartozik. A repülőgép és a helikopter keresztezéséből született. Sok változatnál a kabin nyitott, ezért zavartalanul, több irányba lehet fotózni, videózni, vagy csak élvezni a panorámát és a repülést. Mindenképpen próbálja ki ezt a feledhetetlen élményt nyújtó repülési formát, vagy lepje meg családját, barátait, ismerőseit egy repülőuttal.Retro Steak House

Retro Steak House

Éttermünkben házias és különleges ételekből, széles italkínálatból választhat minden kedves vendégünk. Várjuk az igényes gasztronómia híveit, akik nyitottak az izgalmas ízek iránt. Széles kínálatukban számos reggeli fogás, húsételek, levesek és különleges desszertek találhatóak. Reggeliző vendégeinket egy-egy csésze zamatos kávéval, illetve igény szerint teával ajándékozzuk meg.