Aranysakál - (Canis aureus)

AranysakálAz aranysakál a kutyafélék családjába tartozó állatfaj. A fákkal tarkított puszták és bokros területek lakója. Teste 70-100 cm, farka körülbelül 25, marmagassága 40-50 cm, súlya 7-15 kg. A kan 15%-kal nehezebb. Izmos lába igen alkalmas hosszan tartó üldözésre, így egy órán keresztül is képes tartani a 40 km/h sebességet. Bundája világos és barnás színezetű, farka és oldala szürkésfehér. Elnyújtottan üvölt, rövid, vonító és ugató hangokat ad ki. Állkapcsa gyengébb, mint a farkasé.
Kisebb állatokat önállóan is képes elejteni, rágcsálóevő, de nem veti meg az őz, szarvas vagy vaddisznó-tetemeket sem. Ha nem jut táplálékhoz, ráfanyalodik a dögökre is, és nem ritka, hogy az emberi települések közelébe merészkedik némi hús reményében. Január-februárban alakulnak ki a párok, amelyek nagyon szorosan, nem ritkán életre szólóan összetartanak. A nőstények 9 hónaposan, a hímek 2 évesen ivarérettek. A 62 napos vemhesség végén a nőstény 3-6 kölyköt hoz a világra. Életük első két hetét a vackon töltik, ami általában egy földalatti járat.

Vadászati idény: IX.15. - III.31.

Hotel Atrium

Hotel Atrium

A kézdivásárhelyi Atrium szálloda ideális lehetőségeket biztosít a pihenésre, de ugyanakkor kitűnő választás egy nagyobb rendezvény – esküvő, konferencia, cégbuli, stb – megszervezésére is.A szálloda étterme román és nemzetközi fogásokat szolgál fel. A vendégek feltöltődhetnek az edzőteremben vagy lazíthatnak a szaunában és a pezsgőfürdőben.Gyromania

Gyromania

A gyrocopter napjaink egyik legelmésebb repülőeszközei közé tartozik. A repülőgép és a helikopter keresztezéséből született. Sok változatnál a kabin nyitott, ezért zavartalanul, több irányba lehet fotózni, videózni, vagy csak élvezni a panorámát és a repülést. Mindenképpen próbálja ki ezt a feledhetetlen élményt nyújtó repülési formát, vagy lepje meg családját, barátait, ismerőseit egy repülőuttal.Retro Steak House

Retro Steak House

Éttermünkben házias és különleges ételekből, széles italkínálatból választhat minden kedves vendégünk. Várjuk az igényes gasztronómia híveit, akik nyitottak az izgalmas ízek iránt. Széles kínálatukban számos reggeli fogás, húsételek, levesek és különleges desszertek találhatóak. Reggeliző vendégeinket egy-egy csésze zamatos kávéval, illetve igény szerint teával ajándékozzuk meg.