Szafari Dél-Afrikában

Vadásszon Romániában


Vadászat„A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem.”
(Lee Wallek)


Románia kelet-közép-európai ország, lakosainak száma a 2011-es népszámlálási adatok szerint 19 millió fő, nemzetiségi összetétele: 88,6% román, 6,5% magyar, 3,3% roma, 1,6% más nemzetiségű.  Az országot a Kárpátok hegyláncai uralják, melynek csúcsai a 2500 métert is elérik. A Kárpátokban közkedveltek a kiránduló- és üdülőhelyek. A hegyláncok közti medencék, a zuhatagos patak- és folyóvölgyek, a vadregényes szurdokok, hágók, hegyszorosok és a mészkőszirtekkel ékesített havasok, a tengerszemek és sziklacsúcsok mesés világa felüdülést és pihenést nyújt a természetkedvelőknek. A román alföldet, amelyet dombságok öveznek, széles, termékeny folyók hálózzák be.

Románia éghajlata kontinentális, itt található Európa leggazdagabb növényvilága. Az ország területének 29%-át erdő borítja. A Kárpátokban nagy létszámban élnek medvék, farkasok, hiúzok, sasok, rókák, zergék. A síkvidékeken kisebb ragadozók és rágcsálók élnek: rókák, egerek, pockok, sündisznók. Románia, gazdag vadállományának és a természet szépségének köszönhetően az egyik legattraktívabb vadászati célpont Európában. 2115 vadászterület és megszámlálhatatlan vadaskert van az ország területén. Egy-egy vadászterület több ezer hektár erdőt jelent, nagyságuk szerint három kategóriába sorolják ezeket. Az alföldön, mezőségen 5-7 ezer, a dombvidéken 7-10 ezer, a hegyvidéken pedig 10 ezer hektárnál nagyobb egy vadászterület.

Románia vadállománya nemzeti és nemzetközi jelentőségű természeti kincs, ezért a hatályos jogszabályok nagy hangsúlyt fektetnek a vadon élő állatok biológiai változatosságának megőrzésére és az ökológiai egyensúly fenntartására. Ennek, és a populáció nagyságának köszönhetően egy rendkívül tiszta génállománnyal rendelkező vadállomány található az ország területén.
Székelyföldi központunk az ország közepén található, így pár óra utazással az összes romániai vadászterület könnyen megközelíthető.

 

Szeretettel várjuk!

 

Üdvösség a vadásznak!

Hotel Atrium

Hotel Atrium

A kézdivásárhelyi Atrium szálloda ideális lehetőségeket biztosít a pihenésre, de ugyanakkor kitűnő választás egy nagyobb rendezvény – esküvő, konferencia, cégbuli, stb – megszervezésére is.A szálloda étterme román és nemzetközi fogásokat szolgál fel. A vendégek feltöltődhetnek az edzőteremben vagy lazíthatnak a szaunában és a pezsgőfürdőben.Gyromania

Gyromania

A gyrocopter napjaink egyik legelmésebb repülőeszközei közé tartozik. A repülőgép és a helikopter keresztezéséből született. Sok változatnál a kabin nyitott, ezért zavartalanul, több irányba lehet fotózni, videózni, vagy csak élvezni a panorámát és a repülést. Mindenképpen próbálja ki ezt a feledhetetlen élményt nyújtó repülési formát, vagy lepje meg családját, barátait, ismerőseit egy repülőuttal.Retro Steak House

Retro Steak House

Éttermünkben házias és különleges ételekből, széles italkínálatból választhat minden kedves vendégünk. Várjuk az igényes gasztronómia híveit, akik nyitottak az izgalmas ízek iránt. Széles kínálatukban számos reggeli fogás, húsételek, levesek és különleges desszertek találhatóak. Reggeliző vendégeinket egy-egy csésze zamatos kávéval, illetve igény szerint teával ajándékozzuk meg.